Sample page

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, nostrud exercitation ullamco laboris.

 

På köparens sida kan användningen av tumregeln fungera emot dem på så många sätt. Den ena, verksamheten har värderats högre och så hoppar köparen in för att äga verksamheten utan att inse att verksamheten inte gör några vinster efter att ha avgjort alla kostnader. Huvudsyftet med alla företag är vanligtvis att generera vinster. Således, om en individ investerar i ett företag vars produktionskostnad är mycket högre i den utsträckning att efter att ha avräknat kostnaderna som skatter, betalt arbetstagare och andra kostnader, så slutar de leta efter ett lån för att starta andra aktiviteter, är det kommer sannolikt att kosta dem mer för en smidig körning i framtiden.

Vidare, när de utför värderingen, misslyckas de flesta med att ta hänsyn till den totala summan av företagets tillgångar och skulder. Värdet av ett företag i många människors ideologi slutar med intäkterna och intäkterna som genereras under en viss period. När det gäller tillgångar anses skillnaden som erhålls efter subtrahering av skuldernas värde från tillgångens värde vara dess värde för denna del. För det tredje baseras tillgångarnas värde sällan på intäkterna från verksamheten. Utan att tillämpa denna del av analysen blir värdet på tillgångarna inte en del av det slutliga värdet. Det mer relevanta måttet att använda vid uppskattningen av ett företags värde är förhållandet mellan pris och vinst (P / E).

Individen som har valt att använda intäktsregeln misslyckas med att fånga dessa viktiga aspekter. Detta element visar inte bara verksamhetens nuvarande ställning utan kan användas för att uppskatta företagets möjliga inkomstgenerering nästa år om alla andra faktorer inte förändras mycket. Slutligen är en annan viktig multipel som försummas när man använder tumregeln som flera individer föredrar att titta på verksamheten bortom de finansiella formlerna. Det potentiella strategiska värdet för verksamheten är avgörande. Tumregeln tar inte hänsyn till företagets geografiska position. Vilka är de potentiella resurserna som inte har undersökts av nuvarande ägare av verksamheten?

Att ha rätt information kan förhindra en från värderingsfel

På grund av variationen i uppfattningen hos affärsmän kommer du i de flesta fall att hitta företag eller företag som deltar i förhandlingssamtal. Detta ger en plattform där köparen och säljaren av vissa produkter når ett överenskommet värde som är rättvist för båda parter. Ingen av dem skulle vilja stöta på förluster. Som sådan, när han deltar i samtalen, vill säljaren motivera sitt pris och försöker så mycket som möjligt att inte gå så mycket från det ursprungliga begära priset. Å andra sidan anser köparen att priset bör justeras på grund av att fakta presenteras. Till skillnad från transaktioner med råvaror där priserna inte varierar mycket kan köp av företag variera mycket från vad man frågar

pris till inköpspriset. Detaljer om hur detta kan visa sig vara tragiskt för företagsköpare eller kan fungera till deras fördel beroende på beslut som fattats under förhandlingarna.

För nästan alla företag finns det ett unikt pris och värde för varje beroende på flera faktorer. Som sådan kan köparna i de flesta fall sluta köpa en produkt som de inte behöver bara för att de inte lyckas få en liten detalj rätt. Till exempel, om det begärda priset för att sälja ett företag är 2 miljoner dollar, kan en kund med begränsad kunskap om verksamheten sluta ta verksamheten med ett belopp på 1,8 miljoner dollar. Kommer att göra en intern bedömning av verksamheten, kan de få reda på att den tidigare ägaren inte var sant med alla presenterade fakta. För företagets stabilitet kommer man således att behöva tillhandahålla ytterligare medel som i verklig mening höjer inköpspriset förbi det begärda priset.

Många gånger, under transaktionerna med att etablera en ny ägare till ett företag, är den information som till stor del är beroende av den som den ursprungliga ägaren tillhandahåller. Trots att utvärderaren fattar rätt och rättvist beslut om företagsvärderingen kan det finnas en brist i informationen som säljaren tillhandahåller. Trots att han har goodwill att överlämna verksamheten kan de drivas av flera faktorer som kan leda till att de ger överdrivna värden. Detta kan hjälpa deras företag att hämta bra pengar. Tvärtom kan ägarens oärlighet hjälpa företaget att inte bara få ett bra inköpspris utan kan kvalificera sig för att säljas. Detta händer med ett företag som kan ha djupa skulder och högre produktionskostnader. Således kan ägaren vrida den årliga nettovinsten för att öka sin ställning på marknaden. Dessutom, genom några lögner från ägaren, hamnar verksamheten lukrativt och lönsamt. Men sanningen är att verksamheten är på väg att kollapsa.

Att bli rörd av ägarens uttalanden överväger inte köparen att involvera andra människor och intressenter för att tillhandahålla ett reservsystem och sätta flera saker på rätt sätt. Även för det börsnoterade eller icke-börsnoterade företaget kommer en affär sannolikt att förseglas lätt om rätt information tillhandahålls. Beroende på allvaret hos en företagsägare och köparen kommer affären sannolikt att avslutas tidigare. Det är mer sannolikt att rättvisheten i en sådan transaktion uppnås om köparen vet vad de gör.

Detta beror på att om företaget värderas högre än den faktiska siffran, kanske baserat på tumregeln, men köparen har gjort sin bedömning, kan ett mycket lägre värde nås från det begärda priset. Till exempel, om ägaren ber om en lön på 2 miljoner dollar för sin verksamhet, men köparen, från hans / hennes bedömning av företaget är det värt 1 miljon dollar är det mer sannolikt att affären tar längre tid. Men om köparen presenterar sina fakta om företagets faktiska värde och säljaren inser den faktiska situationen på spel, kommer han / hon sannolikt att ta affären för att avsluta affären. Således, till skillnad från andra fastigheter, är kostnaderna för att sälja företag i stort sett varierande med hänsyn till många faktorer, med några som diskuteras i den här artikeln.

Baserat på de frågor som diskuteras i det här avsnittet är det uppenbart att det är mycket lättare att ta genvägarna och skära av dig själv att äga ett företag. Men med en brist på strategisk inställning till ärendet kommer det allmänna resultatet av situationen troligen att leda dig till de vägar som du kanske hamnar och önskar att du visste bättre. För att hjälpa dig att undvika liknande brister för framtida arbeten är det bättre än att du kommer till ett avtalsslutande efter att ha ägt den information som krävs för att hämta företaget från början. Huvudsakligen två rekommendationer ges med många detaljer om de aspekter som ska beaktas vid beslutsfattande. Den allmänna rekommendationen är att ett brådskande beslut kan resultera i ett misslyckat försök att äga ett löpande företag. Dessa tillvägagångssätt kan emellertid bara betecknas som effektiva om de tillämpas väl med begränsad eller ingen partialitet och genvägar. Man måste förstå den verksamhet man vill ha innan man kommer att äga den.

Due diligence är viktigt för alla affärsavtal

Due diligence är den process som en köpare eller en investerare bör genomföra angående ett visst företag som de har sitt intresse. Och ett viktigt steg för att lyckas med överföring av företagsägande, due diligence måste vara detaljerad och uttömmande. Processen syftar till att ge information i detaljer om verksamheten. För väl genomförd due diligence kommer en köpare knappast att göra det i en kollapsande verksamhet. Några av de viktigaste faktorerna som beaktas vid due diligence inkluderar verksamhetens lönsamhet, tillgångens och skuldsaldot samt prognoser för företagets framtid. Andra aspekter inkluderar att ha en välutvecklad och lugn affärsmiljö. Som sådan, för en företagsinriktad person, bör företagsvärderingen inte bara e

och den ekonomiska aspekten av företaget. istället bör det gå i den utsträckning att verksamheten omges, produktionskostnaderna och även de potentiella resurser som ska utnyttjas från miljön. För att undvika några uppenbara misstag under värderingen av ett företag har de efterföljande styckena detaljer om de aspekter som ska beaktas vid värderingen.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att undvika några av de misstag som följer av de angivna fallen i den här artikeln kan inkludera att göra due diligence. Att ha information som du kan verifiera eller kan försvara är viktigt för att undvika sådana misstag. Först och främst måste du förstå att ett företag som inte är noterat är mindre värdefullt än de börsnoterade. Listning över företag kan likaså ignoreras av ägaren så länge det går bra för företaget (i de flesta fall är de konsumentbaserade). Därför är det lämpligt att i stället för att söka efter ett företags notering, bör du ta reda på den ekonomiska informationen om verksamheten genom att genomföra tillbörlig granskning av verksamheten. Som sådan kan anställning av en pålitlig utvärderare vara ett steg mot att autentisera informationen om verksamheten. En faktor som alltid ska komma ihåg hos en investerare eller en köpare är att sanningen om projektet är vad som ska användas för att bestämma. därför bör värderingen som presenteras från kundens säljar- eller ägaresida inte avvisas.

Efter att ha läst den här artikeln bör du försöka undvika att göra liknande misstag på grund av brist på tillräcklig information om företaget. I stället för att bara leta efter de börsnoterade företagen eller räkna ut värdet på företaget direkt från de angivna årliga intäkterna. Ett sätt att undvika sådana är att hitta mer information om verksamheten. Fråga om kännedom om företagets skulder och tillgångar utöver de årliga intäkterna. Från den här informationen måste du räkna ut värdet på tillgångarna och ha en fast förståelse för att det givna positiva tillgångsvärdet före nästa artikel som är intäkter. Här tar du värdet på tillgångarna och baserar det på företagets intäkter.

Det som man sannolikt kan göra är att anta tumregeln i denna fråga. Efter att ha bestämt den årliga försäljningen, beräkna och bestämma värdet på verksamheten för en viss försäljningsnivå. Att använda rätt multiplar i beräkningen av företagets värde kan hjälpa dig att undvika misstag. Vinstbaserade multiplar kommer sannolikt att ge dig ett mer exakt svar på företagets värde. Du kan också göra en diskonterad kassaflödesanalys med ett nuvärde för verksamheten. NPV kan också antyda dig om den potentiella framtiden för det företag du strävar efter att ha. Ta också en titt på företaget fysiskt.

Ett av misstagen som människor gör är också att hålla sig så mycket vid de ekonomiska siffrorna och glömma att bedöma situationen på marken ur deras perspektiv. Detta drag kan hjälpa dig som köpare att avgöra om företagets fysiska utseende kolliderar med pappersarbetet. Som anges i början av dessa dokument måste köparen bedöma värdet av ett företag inte bara baserat på noteringen utan baserat på verksamhetens resultat.

Trots att du har mer utrymme för förhandlingar är det viktigt att vad du än förhandlar för är värt det. Ägarnas bedrägeri kan komma i flera delar av den information som presenteras. Således, medan man genomför en värderingsprocess, bör andra individer eller grupper involveras. Man kan få verifiering från myndigheterna. Det faktum att ett företag inte är noterat på den öppna marknaden, måste det fortfarande följa andra regler som tillhandahålls av regeringen. Som en av de viktiga faktorerna att tänka på när man arbetar med att köpa ett företag bör ett företags juridiska krav tillhandahållas och verifieras av en certifierad juridisk officer. Beroendet av företagsägarens presentation bör vara på frågor som är mindre allvarliga eller riskabla. Detta bör dock göras noggrant för att förhindra en situation där säljaren kan utveckla tanken att köparen har tappat förtroendet för dem. En förståelse bygger på förtroende och därför bör detta inte gå förlorat.

För all information som samlas in från flera företag som kan beslutas bör det bästa alternativet sökas oavsett notering på den öppna marknaden. Men på grund av tillhandahållandet av en värdering som har utförts grundligt kan man förlita sig på värdet som ett steg in i nästa steg av att äga ett företag. Detaljer om de aspekter som övervägs när det gäller att besluta om förslaget till företagsinköp ges i nästa avsnitt.

Beslutet om typen av företag förlitar sig på djungelns regel

Det är ett allmänt antagande att varje person i verksamheten syftar till att göra vinst följt av andra faktorer. Därför bör processen som genomförs innan ett företag köps vara korrekt och professionell. Trots alla möten med företagsvärderingen

och bedömning är det alltid rätt för en köpare eller en investerare att rikta in sig på en position som sannolikt kommer att ge dem en betydande vinst. Man bör alltid titta på de fall som sannolikt kommer att gynna mer och ta steget för att åta sig sådana skyldigheter. Mindre misstag i affärer som görs när man följer andra faktorer som att notera ett företag på den öppna marknaden kan leda köparen till förluster som kunde ha undvikits. Mer information om samma fråga förklaras nedan.

När de gör ett köp tenderar de flesta köpare att skynda sig och få de företag som är listade på den öppna marknaden att tro att de kan lita på den information som presenteras. Dessutom har alla investerare rätt att göra sina försök till verksamheten till hands med enhetliga priser. Detta innebär att beslutet och konkurrensen lämnas i investerarnas händer. Den som känner att företaget är värt att köpa eller investera i står fritt att lägga fram sitt bud. Detta är rätt steg för att göra och få en mer tillförlitlig verksamhet. Som sådan blir verksamheten mer effektiv om den hamnar i rätt händer som sin nya ledning. Men vad händer med de onoterade företagen som också gör det ganska bra? För att sanningen ska sägas blomstrar inte alla börsnoterade företag. Vissa kämpar på väg att falla av. På samma sätt har vissa företag inte listats av de skäl som diskuteras i dessa dokument men går bra. Det är klokt av dig att gå till ett företag som gör det bra än ett misslyckat listat företag.

Trots att du har varierad prissättning för verksamheten, träna på företagets värdering för att bestämma värdet av verksamheten enligt din förståelse. Med en detaljerad plan för företagets värde blir det lätt att motverka det begärda priset som företagsägaren presenterar. Att gå till ett onoterat företag kan lika gärna visa sig vara billigare för ett onoterat företag, eftersom priserna är beroende av köparens förmåga att förhandla om det. Följaktligen, enligt rätt förfarande för värdering av ett företag, kommer beslutet att gå till ett onoterat företag inte att vara ett av misstagen som en investerare eller en köpare kommer att göra. Värdet av ett företag bör vara den huvudsakliga styrkraften för vilken verksamhet man ska ta.

Detta kan ses som djungelns regel om det finns ett alternativ som ger information anpassad till affärens mål och mål, det är i allmänhet logiskt att välja det alternativet. När allt kommer omkring är den enda konsekvensen som man sannolikt kommer att möta är det faktum att de kommer att få olika vinster. Så om det onoterade företaget har ett högre värde är det klokt att gå för det.

Sammanfattning

Informationen är makt och bör därför användas på rätt sätt. Värdering av ett företag ger den faktiska uppskattningen av verksamheten och bör därför utföras ordentligt. Flera misstag görs av köpare på grund av brist på en korrekt inställning till frågan. Ett av de vanligaste misstagen som görs globalt är att man inte förstår det faktiska värdet av ett företag. Således släpper en köpare ett bra företag som inte är noterat på den öppna marknaden. För det andra baseras multiplarna som används vid värderingen av företaget vanligtvis på företagets årliga intäkter.

Det uppnås mestadels genom att använda tumregeln för att utvärdera ett företag. Detta gör att köparen ignorerar flera faktorer, inklusive tillgångens värde och det icke-finansiella värdet på företaget, såsom geografisk plats. Med mycket förståelse för verksamheten kommer man sannolikt att få överhand under förhandlingarna. För rekommendationerna kan due diligence utföras för att få en grundlig och detaljerad rapport om den information som ägaren presenterar. Involvera regeringen och advokatfullmäktige i klargörandet av vissa aspekter som kan fungera mot köparen Sammantaget ska ett beslut som fattas för att bestämma vilken typ av verksamhet som ska köpas drivas av den grundliga värderingen som utförs i företaget. de flesta misstag som görs under värderingen av ett företag kan undvikas genom att följa några av de aspekter som diskuteras här.

Testimonials

“ Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit duis sed odio sit amet nibh vulputate. ”

Christine Walters

My Story

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.

Sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis.